Wende en Typhoon in Carre

Op 4 mei 2015, 70 jaar na de bevrijding, ontmoeten Wende en Typhoon elkaar in de piste van Carré. Deze zeer uiteenlopende, onmiskenbaar poëtische artiesten maken voor deze nationale herdenkingsavond een muzikale performance onder regie van Ruut Weissman. Ze spelen eigen werk, brengen nieuwe teksten en schrijven samen een nummer speciaal voor de herdenking. De kaartverkoop voor dit bijzondere programma is inmiddels gestart.

Wende: “Als er iemand is met wie ik in Nederland op een podium zou willen staan dan is het met Typhoon. Ik bewonder hem om zijn noodzaak, poëzie en concentratie. Ik wil weten wat er gebeurt als wij op op 4 mei de piste van Carré delen. Tijdens Dodenherdenking worden betekenissen als vrijheid’, ‘vergeving’ en ‘herinnering’ extra beladen, en terecht. Typhoon en ik zijn beiden echter ook bereid om juist op deze dag onze persoonlijke glazuur van die woorden af te krabben, ze in hun naaktheid aan elkaar te spiegelen om ons vervolgens af te vragen: En wat nu?”

Typhoon: “Het is een eer om op 4 mei in Carré samen met Wende te spelen. Wij voelen beiden de noodzaak om onszelf uit te dagen en eerlijke vragen te stellen voorbij de bekende opvattingen over herdenken en vrijheid. Dit omdat vrijheid en de beperking daarvan juist een vloeibaar begrip is dat eerlijkheid en zelfreflectie gebiedt.”