Tip: Getekend door TU Delft

Getekend – een grootse theaterproductie over de TU Delft tijdens de tweede wereldoorlog. Studenten aan de TU Delft spelen zij aan zij met een cast van professionele acteurs (bekend van o.a. Soldaat van Oranje), de studenten van toen. Onder begeleiding van de Groover Big Band nemen wij je mee de jaren ’40 in. Van een studentenbal tot aan de loyaliteitsverklaring en verder.
In maart 1943 worden alle studenten in heel Nederland geconfronteerd met de Duitse loyaliteitsverklaring. Wie door wil studeren moet zich eerst loyaal verklaren aan de bezetter. Wie weigert wordt direct de studie ontzegd en daarna zonder pardon naar Duitsland gestuurd voor dwangarbeid.
De – toen nog – Technische Hogeschool kende van alle universiteiten en hogescholen in Nederland het hoogste aantal tekenaars, maar daarnaast was het ook de eerste stad waar het verzet van studenten opkwam. Deze bijzondere geschiedenis wordt nu eenmalig opnieuw tot leven gewekt op de plek waar het allemaal gebeurde: de TU Delft.

De grote vraag is: Zou jij ‘m Getekend hebben en zou dit de rest van je leven hebben Getekend?

Te zien van 19 t/m 23 mei 2015 in Delft. Kaarten via www.getekenddelft.nl