In gesprek met… Merel Smal

Nu 4 mei 2016 dichterbij begint te komen, zullen we de aankomende maanden in gesprek gaan met verschillende mensen die te maken hebben met Theater Na de Dam. Wat mag het publiek verwachten op 4 mei en hoe draagt iedereen zijn steentje bij? Deze zevende aflevering interviewen we Merel Smal. Zij is een van de trouwste bezoekers van Theater Na de Dam en gaat al jaren naar een voorstelling op 4 mei.


 

Wie ben je en hoe heb je Theater Na de Dam leren kennen?

Ik ben Merel,  ik ben voor het eerst in aanraking gekomen met Theater Na de Dam door mijn beste vriendinnetje Inger, zij werkt al vier jaar bij Theater Na de Dam. In eerste instantie was ik nieuwsgierig naar haar werk maar vervolgens vond ik, door mijn eigen ervaringen, het evenement zelf ook super mooi en interessant.

Waarom vind je het belangrijk om er bij te zijn?

Ik vind Theater Na de Dam een mooi evenement, omdat 4 mei voor mij een tijd lang niet meer was dan twee minuten stilte. Bij Theater Na de Dam krijg je door de prachtige of indrukwekkende voorstellingen de mogelijkheid om langer stil te staan bij de Dodenherdenking en hierdoor wordt het op een andere manier bespreekbaar gemaakt. Na de voorstelling ontstaan ook meestal de gesprekken waar je het normaal niet snel over hebt, dit is fijn en maakt het tot een speciale avond.

Wat is je het meeste bijgebleven aan de afgelopen jaren?

Ik ben al drie jaar naar Theater Na de Dam geweest en elk jaar heb ik de voorstelling in Carré gezien. Vorig jaar was ik bij Wende en Typhoon, de mix van hun verhalen en verschillende muziek was echt super tof. Maar wat ik tot nu toe het meest speciaal vind is Nacht Na de Dam. Dit is een soort overgang naar de viering van Bevrijdingsdag, dit is erg intiem en verrassend, elk jaar weer. Dus, dit jaar sowieso weer naar de Nacht en naar Nasrdin Dchar in Carré!