Jongerendag 2016

Theater Na de Dam organiseert dit jaar 21 projecten door heel het land waar jongeren een voorstelling maken gebaseerd op gesprekken met de oudere generatie. Dit jaar werkt een groot deel van de jongerenprojecten voor het eerst vanuit het thema ‘verdwenen families’, zodat families die tijdens de oorlog verdwenen zijn weer even een gezicht krijgen. Afgelopen zondag (24 april) vond de allereerste Theater Na de Dam jongerendag plaats.

Maar liefst 180 jongeren en hun regisseurs zijn in de Theaterschool te Amsterdam bij elkaar gekomen om ervaringen en verhalen uit te wisselen. Gebaseerd op de gesprekken met de ouderen zijn de jongeren deze dag middels workshops aan de slag gegaan ter voorbereiding van de voorstellingen op 4 mei. Ook zagen ze de voorstelling Een oorlog om in te wonen van Roeland Hofman en gingen ze met hem in gesprek over de betekenis van feit en fictie.