Workshop met Rebekka de Wit

Op zondag 19 februari organiseerden we voor de tweede keer een workshopdag voor alle makers die een jongerenproject gaan maken voor Theater Na de Dam.  Schrijver en theatermaker Rebekka de Wit  leidde 30 makers langs onvertaalbare woorden, feit en fictie, en overbodige of noodzakelijke zinnen. Om te eindigen met een pleidooi voor het vertrouwen van je eigen schrijfstem en taal. Hopelijk was het voor alle makers net zo inspirerend en aanmoedigend als ik het vond. En ook nu weer de realisatie: al deze mensen geven in de aanloop naar 4 mei met jongeren van alle windrichtingen belangrijke projecten vorm die gaan over hoe het was, hoe het is en hoe het mogelijk kan zijn.

-Hanna Timmers-

Jongerenprojecten
In de  jongerenprojecten van Theater Na de Dam interviewen jongeren ouderen over de oorlog in hun stad. Op basis van deze interviews wordt er onder leiding van een regisseur een (locatie) voorstelling gemaakt. Dit jaar zijn er door heel het land – van Sittard tot Groningen en van Den Haag tot Arnhem – jongerenprojecten.

PicMonkey Collage