Hanna in Carrara

Hanna Timmers (Programma & Coördinatie jongerenprojecten) ging afgelopen weekend door weer en wind richting Carrara (Italië). Het is dit jaar namelijk voor het eerst dat we daar een jongerenproject maken voor International Holocaust Remembrance Day (27 januari). De komende maanden zullen theatermakers Sara Giampaolo en Antoinio Bertusi samen met jongeren zich gaan verdiepen in de geschiedenis van Carrara ten tijde van de Tweede Wereldoorlog.

 

Hanna: ‘En dan ben je ineens, door hozen sneeuw en regen, in Carrara (Italië), waar Antonio en Sara samen met Theater Na de Dam voor International Holocaust Remembrance Day (27 januari) een jongerenproject maken. We spraken over de oorlog daar en wat die voor de Italiaanse politiek betekend heeft. We dwaalden door het stadje langs talloze marmeren stoepranden, bankjes en beelden (Carrara zou je de marmerhoofdstad van Europa kunnen noemen). We aten pizza. We dronken koffie. En stonden stil op Piazza delle Erbe, waar op 7 juli 1944 een grote staking was, waarbij vrouwen gooiend met groenten de bezetter tegenhielden de stad te ontruimen. En oja, we zagen de toren van Pisa en zitten nu semi-vast op Pisa Airport, maar wat heb ik zin in januari terug te gaan en te zien wat er gemaakt is!’

 

 

25074744_10155233034216687_8343830744221594829_o