Première In Vrede

Op zaterdag 16 maart gaat het stuk In Vrede in première in de Toneelschuur te Haarlem. Met In Vrede schetst BERG&BOS – het gezelschap van theatermakers Maurits van den Berg en Rik van den Bos – hoe de littekens die de Tweede Wereldoorlog heeft achtergelaten, ook nu nog zijn invloed heeft op onze samenleving.

In Vrede is een voorstelling over het leven in tijden van vrede. Over omgaan met de schuld, het verlies en het verdriet dat voor die vrede is ontstaan. Over de vraag wanneer een oorlog echt voorbij is en je met recht voor iedereen de vrede uit mag roepen.

De tekst van In Vrede was in 2015 de nationale leestekst van Theater Na de Dam en is nu omgetoverd tot deze indrukwekkende voorstelling. Na de première is het stuk door het hele land te zien. Op 4 mei is de voorstelling te zien in Theater Bellevue te Amsterdam.

Klik hier voor meer informatie over de voorstelling en om kaarten te reserveren.

Lees hieronder een mooi interview met acteur Paul R. Kooij over de voorstelling.