GEZOCHT: Jongeren tussen de 11 en 18 jaar voor theatervoorstelling op Ereveld Loenen

Op Nationaal Ereveld Loenen wordt dit jaar in het kader van Theater Na de Dam, de landelijke theatermanifestatie na de Nationale Dodenherdenking op 4 mei, een bijzondere voorstelling met jongeren gemaakt. In dit project doe je samen met twee professionele theatermakers onderzoek naar de verhalen van de oorlogsslachtoffers die op het ereveld begraven liggen. Dit onderzoek is de inspiratie voor het maken van een theatervoorstelling, die zal spelen over het hele terrein van het ereveld.


We maken de voorstelling in één week, tijdens de meivakantie. Op 4 mei spelen we in de middag de voorstelling. De voorstelling is onderdeel van Eerbewijs; de herdenking op Nationaal Ereveld Loenen.

Ben je tussen de 11 en 18 jaar? Ben je geïnteresseerd in de Tweede Wereldoorlog en persoonlijke verhalen uit die tijd en lijkt het je leuk om mee te spelen (ervaring is niet noodzakelijk) geef je dan snel op. Wil je niet toneelspelen, maar kun je bijvoorbeeld heel goed dansen, rappen, een instrument bespelen of wil je alleen deelnemen aan de research, ook dan kun je je opgeven.

Repetities: 28 april t/m 4 mei overdag
Voorstelling: 4 mei in de middag
Voor opgeven en vragen mailen naar eerbewijs@ogs.nl
Wij hebben er zin in en hopen van je te horen!


Regisseurs, Marieke Braaksma & Ilon Lodewijks