De dans ontsprongen | Repetities

Jaarlijks presenteert Theater Na de Dam een avond in de piste van Carré, en initieert daarbij ontmoetingen tussen kunstenaars die nooit eerder samenwerkten. Dit jaar sluiten prima ballerina Igone de Jongh en gelauwerd acteur Pierre Bokma elkaar in de armen in De dans ontsprongen, een coproductie met Het Nationale Ballet.

Op 4 mei 2019 staan in het kader van Theater Na de Dam prima ballerina van Het Nationale Ballet Igone de Jongh en gelauwerd acteur Pierre Bokma eenmalig samen in Carré. Geïnspireerd op het levensverhaal van Edith Eger, de ‘ballerina van Auschwitz’, die op haar zestiende moest dansen voor de ‘engel des doods’ Josef Mengele, schreef Gerardjan Rijnders een nieuwe toneeltekst. Samen met choreograaf Peter Leung, Young Creative Associate bij Het Nationale Ballet, maken zij een voorstelling die zich afspeelt tussen dader en slachtoffer, tussen toen en nu, tussen de dans en de taal.

De repetities zijn in volle gang. Neem hieronder een kijkje in de balletstudio waar hard gewerkt wordt voor zaterdag het doek éénmalig opgaat. Foto’s: Altin Kaftira.