Jongerenprojecten in het nieuws

Trots! Dat zijn we op de 34 jongerenprojecten die deze editie door het hele land te zien zijn. En ook de media pakt dat graag op!

In Tilburg bij Het Zuidelijk Toneel is hard gewerkt aan het tweeluik KRAAK & Schuifkaas. Omroep Brabant kwam filmen tijdens de repetitie. Te zien vanaf 3.33 minuut in onderstaand fragment.

Jeugdtheaterschool Zeeland werkt in het Zeeuw Archief te Middelburg aan de voorstelling Grijs gebied. Daarnaast spelen door de hele provincie diverse voorstellingen die betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog, zoals Horzelman en Het meisje met de vlechtjes. PZC schreef er een mooi artikel over.

Dordtse oorlogsverhalen vormen de basis voor de voorstelling van ToBe Toen het oorlog werd. Lees hier een mooi artikel dat in de lokale krant verscheen.

BN De Stem schreef over de herdenkingsvoorstelling Perron 1 op het eerste perron van Roosendaals station. Vijftien jongeren vragen zich hier af wat oorlog eigenlijk betekent. Hoe ontstaat strijd? Hoe bijzonder is het dat we in Nederland in vrijheid leven? Lees hier het hele artikel.

In Alkmaar speelt de voorstelling Om de hoek. In onderstaand fragment is maker Dorien Haan te horen die te gast was in het radioprogramma Volgspot.