4 mei herdenkingsconcert

Alles dat speelt op het wereldtoneel speelt ook bij ons in de wijk.

Zo iets groots en abstract als Wereldoorlog 2 is voelbaar en herkenbaar door te luisteren naar persoonlijke verhalen van of over (toenmalige) buurtbewoners.

Om stil te staan bij 75 jaar bevrijding is vanuit Het Wilde Westen een aantal schrijvers/muzikanten bezig met het schrijven van muziekstukken als eerbetoon aan onze wijkbewoners die tijdens de tweede wereldoorlog vanuit Utrecht West zijn gedeporteerd en vermoord.

Vanaf 4 mei 2020 om 20.30 uur is op de website van Het Wilde Westen het lied “Ik plukte deze bloem voor jou” van Suze Terwisscha van Scheltinga te zien en te horen. Suze vertelt in een bijbehorend filmpje over haar onderzoek en voor wie het lied speciaal geschreven is.

Naast Suze zijn een paar muzikanten al aan het werk. Hun lied is hopelijk op 4 mei 2021 live te horen. Bij een herdenking, of tijdens een speciaal herdenkingsconcert.

Maak het project inhoudelijk mogelijk door verhalen over oorlogsslachtoffers uit onze wijk die jij kent met ons te delen, of door mee te spelen of te maken. Mail daarover met info@hetwildewesten.nl