Aan hen die na ons komen

Over de voorstelling

Thomas Spijkerman maakte in 2012 in opdracht van Theater Na de Dam een muzikaal pamflet over de toekomst van de vrijheid. Hij zingt het werk van schrijvers, dichters en componisten uit het interbellum van de 20e eeuw. Daarnaast buigt hij zich in een zelfgeschreven pamflet over de vraag wat toekomstige generaties in de twee minuten stilte op 4 mei nog kunnen en moeten herdenken en hoe we om moeten gaan met het feit dat het begrip “vrijheid” in het afgelopen decennium zijn betekenis is kwijtgeraakt.

Dit jaar zal Thomas Spijkerman  een aantal liederen uit zijn muziektheaterprogramma “Aan hen die na ons komen” ten gehore brengen. 

Thomas Spijkerman is in 2008 afgestudeerd aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie, en is sindsdien werkzaam als artistiek leider en theatermaker bij muziektheatergezelschap Circus Treurdier. Daarnaast speelde hij o.a met Maarten van Roozendaal en Egon Kracht in de succesvolle Paradevoorstelling “Tribuut aan Hauser Orkater”, speelde hij in “Midzomernachtsdroom” en “De goede mens van Sezuan” van theater het Amsterdamse Bos en studeert hij wijsbegeerte aan de Universiteit van Amsterdam.