Al Mijn Zonen

Stel: jouw fabriek levert vliegtuigonderdelen aan het leger, en er is zojuist een lading defecte cilinderkoppen van de lopende band gekomen. Zou je de levering dan tegenhouden en daarmee jouw bedrijf en gezin failliet laten gaan, of de levering voortzetten en daarmee het leven van vele gevechtspiloten in gevaar brengen? Wat zou je kiezen?

Stel: je draagt een groot geheim bij je. Als je dat geheim niet vertelt, maak je jezelf langzaam kapot. Als je het geheim wel vertelt maak je in één klap een hele familie kapot. Wat zou je kiezen?

Stel: jouw broer is drie jaar geleden vermist geraakt tijdens een luchtgevecht in de oorlog. Jullie moeder wacht nog steeds met smart op zijn terugkomst. Zou jij haar dan zeggen dat het inmiddels tijd is de hoop te laten varen, of laat je haar nog langer wegkwijnend wachten op de dag die waarschijnlijk nooit zal komen? Wat zou je kiezen?

En stel dat je smoorverliefd bent op de vriendin van die vermiste broer, en zij op jou. Zou je dat gevoel negeren? Of vraag je haar ten huwelijk en verklaar je daarmee jouw broer definitief dood? Wat zou je kiezen?

Als je moet kiezen tussen het najagen van jouw droom óf stabiliteit voor jouw familie – wat zou je kiezen?

Als je moet kiezen tussen een schoon geweten óf liefde en erkenning van de mensen om je heen – wat zou je kiezen?

Ga je voor het veilige, of het mooie?
Het praktische, of het morele?
Je moet kiezen.
Keuzes horen nu eenmaal bij het leven.

Voorstelling speelt ook op:
1 mei 2018 – 20:00
2 mei 2018 – 20:00
3 mei 2018 – 20:00
Kijk voor meer informatie op de website.