Al mijn zonen

Over de voorstelling

Joe Keller is een succesvol ondernemer, rijk geworden met de levering van vliegtuigonderdelen voor de oorlogsindustrie. Nadat zijn oudste zoon Larry vermist raakte tijdens de oorlog, heeft hij alle hoop gevestigd op zijn jongste zoon Chris. Chris vertelt hem over zijn plannen om Ann ten huwelijk te vragen, het meisje waarmee Larry ooit verloofd was. Vader en zoon beseffen dat de huwelijksaankondiging door moeder Kate zal worden gezien als het definitief opgeven van alle hoop op Larry’s terugkeer.

Arthur Miller

Net als in zijn andere meesterwerken Dood van een Handelsreiziger en Van de brug af gezien klaagt Arthur Miller in Al mijn zonen (1947) de excessen aan van het blind navolgen van the American Dream waarin geldgewin en het recht van de sterkste de overhand nemen.

Workshop

Voorafgaand aan de voorstelling organiseert Toneelgroep Amsterdam een (groot)ouder/(klein)kinderen-workshop die specifiek geënt is op de Tweede Wereldoorlogproblematiek en waarin ‘waarheid versus leugen’ centraal staat. De workshop start om 18:00 uur en duurt ongeveer 2 uur. Deelname is gratis op vertoon van voorstellingskaarten, meer informatie en aanmelden via fleur@tga.nl.

Persoonlijke uitnodiging