Als ik nog eens word geboren

Over de voorstelling

Als ik nog eens word geboren van Flint was ook in 2013 en 2012 onderdeel van Theater Na de Dam.

In deze tijd, met dreigende en laaghangende politieke en culturele wolken, acht Flint het van groot belang om een voorstelling als deze opnieuw op de planken te brengen. Niet alleen omdat het artistiek gezien een belangwekkend en tijdloos portret biedt van een turbulente en gewelddadige tijd, maar vooral ook om een nieuwe generatie met het dilemma van oorlog en vrede te confronteren. En uiteraard het maken van keuzes in een politiek gezien dreigend en unheimlich klimaat.

 

In samenspraak met Maarten Eilander van het Theater Instituut Nederland heeft Flint wij een aantal liederen en teksten geselecteerd die gezongen en gespeeld werden in en rond de Tweede Wereldoorlog. De vragen die je stelt als er weer zo’n catastrofe als een wereldomvattende oorlog uitbreekt, blijven actueel. Collaboreren? In het verzet gaan? Of gewoon doorspelen?

 

Dit dilemma komt op speelse wijze aan de orde in Als ik nog eens word geboren. Gewaagde liederen van onder andere Jacques van Tol, Dirk Witte, Willy Derby, Jan Vermeer, de Wama’s en Johnny and Jones. Daarnaast een serie pas ontdekte (op glasplaat) nieuwe liedjes.

 

Joeri de Graaf (gitaar) en Djoeke Reijseger (cello) geven de liederen een subtiele, spannende begeleiding. David Vos en Felix Strategier zingen de liederen en geven de teksten een eigentijdse, moderne lading.

Persoonlijke uitnodiging