Alsof we ergens induiken

Jongeren uit Utrecht verdiepten zich onder leiding van theatermakers Sophie Plekker en Celestine van Rijswijk in de geschiedenis van Utrecht ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Hun onderzoek vormt de basis voor de podcast Alsof we ergens induiken.

Jong en oud spreken elkaar. Ervaringen, verhalen en gedachten worden gedeeld. Zoals bij alle gesprekken is het niet direct duidelijk hoe het zich zal ontwikkelen. Opnieuw onderzoeken, luisteren en bevragen wat vrijheid is. Zeker nu in deze bizarre wereldwijde coronacrisis. Sommige mensen ervaren deze tijd als iets nieuws, voor anderen voelt het als een herhaling van zetten.

Tijdens de elfde editie van Theater Na de Dam zetten bijna 500 jongeren in 40 projecten door heel Nederland zich in om, ondanks alles, ook dit jaar 4 mei van betekenis te voorzien. Gebaseerd op digitale gesprekken en briefwisselingen tussen jongeren en ouderen over de oorlog wordt – in veel verschillende vormen – iets waardevols gemaakt en staan we niet alleen stil bij het verleden, maar ook bij de complexe tijd waarin we nu leven.

Beluister hieronder de podcast. Beluister deze met een headset/oortjes voor de beste ervaring.

https://soundcloud.com/user-294785529/alsof-we-ergens-induiken-stut-theater