AN ANNE // AAN ANNE

14 jongeren maakten samen met twee jonge theatermakers, Ayrton Fraenk en Jantien Fick, een fysieke voorstelling, geïnspireerd op het dagboek van Anne Frank. De 7 jongeren uit Amsterdam en 7 jongeren uit Berlijn repeteerden los van elkaar en ontmoetten elkaar één week voor de première. In een intensieve week in Berlijn creëerden ze samen de voorstelling AN ANNE // AAN ANNE. Nu zal de voorstelling haar Nederlandse première beleven tijdens Theater Na De Dam.

#4 AN ANNE // AAN ANNE is een moderne blik op wat vergeten is, een zoektocht naar thuis zijn, naar een eigen identiteit, naar grenzen.

Die Grenze ist eine harte Linie zwischen schwarz und weiß, zwischen ja und nein. Grau gibt es nicht. Grenzen muss man verschieben, über Angst kann man hinauswachsen. Die Grenze sagt – bis hier hin und nicht weiter.

De grens is de harde lijn tussen zwart en wit, tussen ja en nee. Het is negeren dat er grijs bestaat. Grenzen zijn te verleggen, over een angst is heen te groeien. Een grens zegt – tot hier en niet verder.

AN ANNE is een coproductie van ACADEMY (berlijn) en Theater Na de Dam

Deze voorstelling speelt ook op 5 mei in Frascati