André Kerver Ontmoet: Frank Krake en Borboleta Music

De bekende Twentse klarinettist André Kerver en zijn collega’s van Borboleta Music gaan een muzikaal/literair gesprek aan met schrijver Frank Krake in het kader van Theater Na de Dam.

Krake schreef de bestseller ‘De laatste getuige’. Over het indrukwekkende verhaal van Wim Aloserij die drie concentratiekampen en de grootste scheepsramp ooit overleefde. En die tot vorig jaar de laatst levende getuige was. Aloserij overleed op 3 mei 2018 op 94-jarige in Hamburg, nabij Neuengamme. Hij zou op 4 mei in de Nieuwe Kerk tijdens de Nationale Herdenking zijn verhaal doen, in aanwezigheid van de Koning en Koningin.

Hij was in Duitsland om op 3 mei 2018 in de Lübecker Bocht in de Oostzee een krans te leggen, ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de scheepsramp met de Cap Arcona op 3 mei 1945. Die volgeladen was met krijgsgevangenen uit concentratiekamp Neuengamme en door de geallieerden werd gebombardeerd. Zeker 7000 mensen kwamen om het leven. De meesten door verbanding, maar er werden ook veel mensen doodgeschoten door patrouillerende SS’ers op het water en aan de kust.

“Het is voor mij een eer dat ik een jaar na de dood van Wim tijdens de Nationale Dodenherdenking op 4 mei zijn verhaal weer mag vertellen. Notabene tijdens Theater Na de Dam in Enschede. Ik weet zeker dat Wim zich ook vereerd zou hebben gevoeld. Het open oor voor zijn verhaal, na 50 jaar zwijgen, vond hij fantastisch.”

De voorstelling is van 21.00 tot circa 22.30 uur. Na afloop is er gelegenheid om met elkaar na te praten. Frank Krake signeert zijn boek, dat ter plaatse te koop is.