Bij jullie was het tenminste warm

Theater Djempol presenteert Bij jullie was het tenminste warm. Première van een voorstelling in geregistreerde vorm.

Een onderzoek naar wat je niet weet over je familiegeschiedenis. Een beeldende voorstelling, over hoe de familiegeschiedenis doorwerkt tot in de jongste generaties. Een installatie van vragen en herinneringen met interactieve 3D- projecties, wayang en een geluidsdecor van stemmen.

Dominique weet niets over haar opa. Hij lachte altijd maar tevreden en zweeg.
Toch is ze is woedend op premier Rutte, omdat hij weigert het achterstallig salaris van haar opa uit te betalen. Niet alleen van hem, maar van vele overheidsambtenaren, die tijdens de Tweede Wereldoorlog geïnterneerd waren door de Japanners. En ze is boos op de judoleraar van haar zoon, die tijdens een spelletje de Japanners de Nederlanders laat vangen. Is het legitiem dat zij zich druk maakt? Wat vond opa ervan?

Het eerste materiaal werd in oktober 2020 succesvol online vertoond tijdens het internationale poppenfestival Pesta Boneka in Yogyakarta. Later dit jaar hopen we voor een live-publiek te spelen.

Djempol zoekt verbinding door haar verhalen. Iedereen heeft zijn eigen unieke verhaal over een nieuwe plek zoeken, al dan niet vrijwillig, al dan niet door oorlog. Met het verhaal van Dominique over haar opa en zijn gezin, voor wie geen plek was in het nieuwe Indonesië, hopen we een universele laag aan te boren. Eén persoonlijk verhaal opent andere verhalen.

De livestream is opgenomen in Casa Casla Almere.