Brei III: TIJD

Al eeuwen lang kan men niet sneller breien dan dat men breien kan

 

Tijd bepaalt ons ritme. Het stuurt onze dagen. Maar wat is tijd? Is het beweging? Is het verandering? Kan je het zien? Hoe nemen we tijd waar? Kan tijd voorbij gaan? Wat was er dan daarvoor? En erna? Hoe nemen we tijd waar? Heelt tijd alle wonden?

 

Twee mannen trekken zich terug op een plek waar ze op alle mogelijk manieren proberen aan de tijd te ontsnappen. Door de tijd langs zich heen te laten bewegen, stil te zetten en uit te rekken. Ze doen een poging het verstrijken van tijd te begrijpen, bevatten en beinvloeden. Tijd is geen illusie. Hoewel je het niet kunt zien, kadert het ons leven.
Een sjaal breien duurt gemiddeld zes uur. Met de breimachine 60 minuten. Met de 3d printer een half uur. Het decor van BREI III is gemaakt in 6 maanden. Door 15 breisters. Zonder breimachine en zonder printer. BREI III is de derde uit een serie voorstellingen waarin de vormgeving wordt gebreid door de breiclub van de Theaterstraat op het Zonneplein. De voorstelling speelt zich ditmaal af op de kade van de NDSM werf in Amsterdam Noord. Het breiwerk vormt het stilleven tegen de achtergrond van de stad die altijd in beweging is.
Extra: op 5 mei vind ism Theaterstraat, Streetdinner & Bite Me een vrijheidsmaal plaats op het Zonneplein. www.streetdinners.org