Bunker 599

Dansgezelschap In Motie brengt Bunker 599 tot leven

Het geluid van een continu razende snelweg. Een doorgezaagde bunker uit de Tweede Wereldoorlog. Een historische plek in de Nieuwe Hollandse Waterlinie, middenin de natuur, omringd door de schemering. Met een totaalbeleving van moderne dans en locatietheater brengt dansgezelschap In Motie een ontroerende ode aan Bunker 599.

Na de succesvolle meerdaagse uitvoering van afgelopen zomer keert In Motie terug naar de doorgezaagde bunker aan de Diefdijk in Culemborg. De bunker werd in 1940 gebouwd als schuilplaats voor de Tweede Wereldoorlog en onderging onlangs een architectonische verandering. Samen met haar dansers smelt choreografe Meta Rooding deze dubbele laag in de geschiedenis van het bouwwerk samen met hedendaagse podiumkunst; een unieke symbiose tussen dans en locatie in de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Naast de dansvoorstelling is voor deze speciale avondeditie op locatie een expositie ingericht rondom de thema’s ‘oorlog’ en ‘herdenken’. Aan de hand van foto’s en fragmenten uit het heden en verleden wordt een beeld geschetst van de omgeving en verbonden aan de geschiedenis.

www.inmotiedans.nl

In-Motie-reportage-75-of-292-2