Café Chantant

I.v.m. de maatregelen omtrent het coronavirus is deze voorstelling afgelast.

Op de avond van 4 mei vindt in het Zaantheater voor de tweede maal een Café Chantant plaats. Vijf zangers met Zaanse roots brengen de mooiste nummers over oorlog, vrede, vrijheid, verlangen en herdenken. De toegang is gratis.

Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei om 21 uur zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag extra betekenis te geven. Tijdens de elfde editie van Theater Na de Dam spelen gelijktijdig meer dan honderd voorstellingen, die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog. Ook het Zaantheater doet mee.

In de foyer van het Zaantheater vindt vanaf 21 uur voor de tweede maal een speciale Café Chantant plaats. Begeleid door Johan Hoogeboom op de piano en Peter van Os op accordeon brengen Joost Spijkers, Daphne Groot,  Sam Eggenhuizen, Bruun Kuijt en Jeannine La Rose de mooiste nummers over oorlog, vrede, vrijheid, verlangen en herdenken.

Wat is er mooier dan op zo’n belangrijke avond samen te zijn en te genieten van prachtige muziek van Vera Lynn, Frank Sinatra, Willem Wilmink, Nina Simone, Charles Aznavour en vele anderen. Het repertoire is samengesteld door Anita Gundlach (Mens durf te lezen) en Bruun Kuijt, die ook de regie voor zijn rekening neemt. Het Café Chantant wordt georganiseerd in samenwerking met het 4 en 5 mei Comité Zaanstad.

Het Café Chantant is van 21.00 tot 22.30 uur. De toegang is gratis, maar een bijdrage op de avond zelf wordt op prijs gesteld. De foyer is vanaf 20.15 uur geopend. Mocht u later komen, bijvoorbeeld vanwege aanwezigheid bij een herdenking in een andere plaats, dan bent u ook na 21.00 uur nog van harte welkom.