Chains of hope

Op en rond 4 mei 2017 brengt het koor van het 4 Mei-Projekt samen met acteurs een muziektheatervoorstelling over voorvechters van mensenrechten. Deze ‘Chains of Hope’ komen – vaak met gevaar voor eigen leven – op voor mensen, die worden onderdrukt en beroofd zijn van het recht vrij mens te zijn ongeacht geslacht, ras, geaardheid of culturele achtergrond. Het programma bestaat uit muziek en theater waarin deze strijd voor rechtvaardigheid en de rol van voorvechters hoorbaar en zichtbaar is. Gespeeld en gezongen worden composities van Libby Larsen, Alfred Schnittke en Henryk Górecki met muzikale begeleiding van piano en slagwerk. De voorvechters worden vertolkt door Joyce Louiza en Kees Boomsma. Muzikale leiding: Pieter Kole / Regie:Ton Rohde.

Programma 2017

Requiem deel 1 – voor gemengd koor en slagwerk
Componist Alfred Schnittke, bewerkt door Pieter Kole

Chain of Hope – voor gemengd koor, actrice, bariton en piano
Componist Libby Larsen, libretto van Jeanne Soderberg, Kathleen Holt en Libby Larsen. Gebaseerd op teksten van Frederick Douglass, Amy Post, Susan B. Anthony en Elisabeth Cady Stanton

Drie Wiegeliedjes opus 49 – voor gemengd koor a capella
Tekst en melodie traditioneel
Componist Henryk Mikolaj Gorecki

I dream of Peace – voor gemengd koor en slagwerk
componist Libby Larsen, op teksten van kinderen uit voormalig Joegoslavie (geselecteerd uit de bundel I Dream of Peace, UNICEF/ HarperCollins, 1994).

De teksten van de liederen die niet zijn opgenomen in het programmaboekje, zijn hier te bekijken. Dat geldt eveneens voor het librettovan Chain of Hope.

Koor 4 Mei-Projekt o.l.v dirigent Pieter Kole, en m.m.v.

Joyce Louiza, actrice
Kees Boomsma, bariton
Olga Karelova, piano
Tsjisse de Jong, marimba en slagwerk
Jarick Bruinsma, slagwerk
Anne van Lissa, dramaturge

De regie van het programma is in handen van Ton Rohde (www.tonrohde.nl)