Coolsingel 65

Voorstelling COOLSINGEL 65 op 4 mei bij jou thuis?

Alle voorstellingen van COOLSINGEL 65 in mei kunnen helaas niet doorgaan. Onderwater Producties vindt het echter belangrijk, om juist in dit herdenkingsjaar, de voorstelling tóch te spelen. Daarom gaan we dit kosteloos doen op 4 mei na de Dodenherdenking om 21.00 uur in het kader van Theater Na de Dam. Bij jou thuis, gewoon in de woonkamer!

De voorstelling bij jou thuis: wat te doen

De RIVM-richtlijnen geven aan dat er max. 3 personen op bezoek mogen komen. We komen met z’n tweeën, hebben onze handen minimaal 20 seconden gewassen en houden 1,5 meter afstand. COOLSINGEL 65 wordt gespeeld voor max. 3 personen die natuurlijk geen verkoudheidsverschijnselen hebben.
Wil je deze gratis voorstelling op 4 mei om 21.00 uur in jouw huis, heb je een eettafel (decor), woon je in Rotterdam en is je woonkamer RIVM-proof? Mail ons dan uiterlijk op 25 april met je adres. Uit alle inzenders loten we dé huiskamer. De overige inzenders krijgen een link naar de registratie van de voorstelling.

info@onderwaterproducties.nl
Tot 4 mei 21.00 uur!

Over vaders en zonen

Coolsingel 65 is een ontroerende en persoonlijke verhalende voorstelling over de relatie tussen vaders en zonen met het bombardement als vertrekpunt.

Op 14 mei 1940 vielen de bommen op Rotterdam. Ook het statige woonhuis, annex kantoor aan de Coolsingel 65  – tegenover het Stadhuis – van J.A. Rienks, de opa van Jeroen Rienks, kreeg een voltreffer. Hij is gaan rennen door het verwoeste centrum van Rotterdam.. op zoek naar zijn zoon. Of zat het toch anders?

In Coolsingel 65 wordt op zoek gegaan naar de ware gebeurtenissen van toen en naar de rol die het bombardement speelt in de familie. Maar eigenlijk gaat de voorstelling over de universele relatie tussen vaders en zonen. Over emoties, over het worden van een held, over het omdraaien van rollen.

De vader en de zoon van Jeroen Rienks zijn geïnterviewd door Afke Weltevrede. De beelden hiervan maken onderdeel uit van de voorstelling en werpen een nieuw licht op de zaak.