Dames van de Beethovenstraat

Lotte, een elegante Joodse dame van 93, woont al meer dan zeventig jaar in de Beethovenbuurt. Zij is met haar vriendinnen naar het Hilton Hotel gekomen om de aanstaande trouwerij van haar achterkleindochter Valentina voor te bereiden. Voor Lotte is dit een hele belangrijke gebeurtenis. In het oorlogsjaar 1942 verdween Lotte’s grote liefde op de dag van hun bruiloft en keerde niet meer terug. Met hem verdwenen haar prachtige trouwschoenen. Deze geschiedenis herbergt een pijnlijk geheim. Lotte’s hartsvriendin Irma, de extravagante ‘Koningin van de Beethovenstraat’, blijkt hiervan meer te weten, veel meer…

 

De voorstelling speelt in de Ballroomzaal van Hilton Amsterdam, waar sinds jaar en dag (Joodse) bruiloften gevierd worden. Als toeschouwer maak je onderdeel uit van de voorbereidingen voor het huwelijk van de achterkleindochter van Lotte.

Dames van de Beethovenstraat is een vlijmscherpe, muzikale tragikomedie. Een bonte aaneenschakeling van anekdotes, schlagers, variété en openhartige ontboezemingen. Onder alles borrelt humor, vriendschap en een onverwoestbare overlevingsdrift.