De Aanslag

Het toneelstuk De Aanslag is gebaseerd op de klassieker van Harry Mulisch, het boek waarvan meer dan een miljoen exemplaren zijn verkocht en dat zowel door pers als publiek werd bejubeld. De verfilming van Fons Rademakers leverde bovendien een Oscar op.

Jong en oud kent dit ijzersterke verhaal dat zich afspeelt tegen het licht van de Tweede Wereldoorlog. Kenmerkend is de sterke plot die, als een spannende en intrigerende legpuzzel, uiteindelijk leidt tot de onthulling van de ware toedracht van gebeurtenissen.

‘De Aanslag’ is het intrigerende en tragische verhaal van Anton Steenwijk. Als twaalfjarige jongen maakt hij mee dat een NSB’er voor het huis van zijn buren wordt neergeschoten. De buren verplaatsen het lichaam naar het huis van de familie Steenwijk, waardoor zijn vader, moeder en zijn broer door de Duitsers worden opgepakt en gefusilleerd. Anton komt dezelfde avond in een politiecel terecht waar hij een ontmoeting heeft met een bijzondere vrouw. De rest van zijn leven wordt Anton steeds opnieuw met zijn verleden geconfronteerd. Hij blijft – tegen wil en dank – geobsedeerd door de schuldvraag en het waarom van de gebeurtenissen.

Deze voorstelling speelt ook nog op vr 11 mei 2018 om 20.15 uur.

Schermafbeelding 2018-02-14 om 22.39.55