De drievingerige luiaard

Acteur Bram van der Vlugt speelt op 4 mei met zijn familie de voorstelling De drievingerige luiaard onder de naam Van der Vlugt&Co. Hierin vertelt hij verhalen rond het thema: kleine vergissingen met grote gevolgen. Over een luiaard die denkt dat hij slim is; een ééndagsvlieg op zoek naar de liefde van zijn leven; een burenruzie in de Sauna en het bombardement op het Bezuidenhout in den Haag tijdens de Tweede Wereldoorlog, waar Bram woont als hij 10 jaar oud is. Dit bombardement is dit voorjaar exact 70 jaar geleden.

Van der Vlugt&Co is ontstaan toen vader Bram en zoon Floris van der Vlugt op een mooie herfstdag besloten dat het hoog tijd werd om samen iets te gaan maken. Zus/dochter Hester van der Vlugt en goede vriend Lucas Dols maakten het ensemble compleet.

Het hechte gezelschap koos een interessante uitdaging: hoe verenig je het  werk van een acteur, een klassiek violiste en twee jazzmuzikanten? Ze vonden de concertvertelling uit; Bram vertelt en Floris componeert muziek bij de gedichten en verhalen die zijn vader uitkiest. Hij daagt hierbij zijn zusje uit om te improviseren en zadelt zichzelf en Lucas op met kamermuziek. Bram past zijn vertelritme aan de muziek aan en andersom.