De Familie Levie

Een theaterroute over en door de Rivierenbuurt tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Op 4 en 5 mei 2016 nemen jonge Amsterdammers je mee door de Rivierenbuurt. Ze vertellen en spelen over wat ze zelf niet hebben meegemaakt. De afgelopen maanden gingen zij in gesprek met oudere buurtbewoners. Mensen die zelf jong waren tijdens de bezetting. Hun herinneringen vormen de basis voor deze theaterroute. Wandel met ons mee door de buurt, kijk en luister naar korte monologen, onverwachte scènes en een ingetogen lied. Over wat er gebeurde in de Rivierenbuurt, want daar woonde aan het begin van de oorlog de Familie Levie.

Deze theaterroute is gekoppeld aan Toen jij verdween, kreeg ik jouw trein, in Amsterdam-Noord. Onderweg maken we daarom verbinding met de andere kant van het IJ.

De Familie Levie is een coproductie van Theater Na de Dam en de opleiding Theater van het Art & Entertainment cluster van het ROC van Amsterdam. Deze opleiding is een kweekvijver voor talent. Door de keuzegids MBO 2016 is de opleiding Theater uitgeroepen tot topopleiding van Nederland. Om te reserveren, stuur een e-mail naar defamilielevie@gmail.com

Deze voorstelling speelt ook op 5 mei om 20:00u.