De gans is gevlogen

Jongeren uit Zwolle verdiepten zich onder leiding van theatermakers Fieke van der Panne en Yuna Linde in de geschiedenis van Zwolle ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Hun onderzoek vormt de basis voor de live Zoom voorstelling De gans is gevlogen.

In De gans is gevlogen tonen de jongeren hun onderzoek naar communicatie ten tijde van de oorlog.  Met wie had je toen contact en hoe? Wie miste je in die tijd? Hoe beleefde je de dagen in huis? En hoe beleven de jongeren dit zelf in deze complexe tijd? 

Tijdens de elfde editie van Theater Na de Dam zetten bijna 500 jongeren in 40 projecten door heel Nederland zich in om, ondanks alles, ook dit jaar 4 mei van betekenis te voorzien. Gebaseerd op digitale gesprekken en briefwisselingen tussen jongeren en ouderen over de oorlog wordt – in veel verschillende vormen – iets waardevols gemaakt en staan we niet alleen stil bij het verleden, maar ook bij de complexe tijd waarin we nu leven.

De zoom voorstelling De gans is gevlogen is op 3 , 4 en 5 mei te zien. Voor tijden en reserveren van kaartjes kan je klikken op de volgende link: https://zwolsetheaters.nl/programma/de-gans-is-gevlogen