Denkend Hart

Over de voorstelling

Ook in 2011 te zien bij Theater Na de Dam

 

Julika Marijn speelt fragmenten uit de indrukwekkende oorlogsdagboeken van Etty Hillesum. Binnen het decor van de Tweede Wereldoorlog in Amsterdam beschrijft Etty in haar dagboeken de zoektocht naar zichzelf en haar eigen waarheid. Ze probeert al schrijvend haar gevoelens en gedrag te duiden; eerlijk, ontroerend en vol humor. Julika brengt in ‘Denkend Hart’ Etty Hillesum op een zelfde wijze tot leven.

Over de avond

Het betreft een Proef & Luister concert. U schuift om 18.00 uur aan de prachtig gedekte tafel en krijgt een 3-gangen diner.

De voorstelling van Julika Marijn begint om 20.30 uur. De toegang voor dit geheel is € 39,50 per persoon. U dient vooraf te reserveren via info@lebrocope.nl of bij Mara  telefoonnummer 06-46216952.

 

 

‘Denkend Hart’ is een speciaal aangepaste versie van Julika’s succesvolle solovoorstelling ‘In duizend zoete armen’.

Etty Hillesum (1914-1943) schreef haar dagboeken gedurende de bezettingsjaren in Amsterdam Zuid. Een levenslustige Joodse vrouw die vol wil leven ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Hoewel de oorlog gruwelijker wordt slaagt Etty erin om door de verworvenheden van zelfonderzoek, vol overgave en met liefde voor de mensheid in het leven te blijven staan. In 1943 komt ze in Auschwitz om het leven. Over de hele wereld is haar unieke werk vertaald en gelezen. Haar gedachtegoed is voor veel mensen een bron van troost, inspiratie en kracht.

 

Julika Marijn (1972) is actrice, theatermaakster, presentatrice en voice-over. Ze studeerde af aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam en debuteerde in 2003 met haar zelfgeschreven solovoorstelling ‘In duizend zoete armen’, naar aanleiding van de oorlogsdagboeken van Etty Hillesum. Ze speelde de voorstelling op locatie in de voormalige woning van Etty aan het Museumplein in Amsterdam, werd vervolgens geprogrammeerd in de serie Nieuwe Theatermakers en tourde bijna twee seizoenen door Nederland, België en speelde zelfs in Israël en Singapore. Ook vertolkte ze bij het Nederlands Kamerkoor Etty Hillesum in de voorstelling ‘La figure Humaine’ en sprak ze ‘Het verstoorde leven’ in op 8 CD luisterboek.

 

De pers over Denkend Hart

Het Parool (Jos Bloemkolk): “Julika Marijn speelt Etty zeer overtuigend:afwisselend gedragen, licht, lyrisch, nuchter.”