Een oorlogsfilm voor je oren

Een oorlogsfilm voor je oren.

Oorverdovend is een cinematische ervaring waarbij je de dilemma’s en emoties ervaart van een verzetsstrijder, een duitse soldaat of een onderduiker ten tijde van de Tweede Wereldoorlog in Zwolle. Voor deze voorstelling krijg je een koptelefoon op en word je meegenomen in het verhaal door middel van audio-opnames met instructies en omgevingsgeluiden. Hierdoor verandert de openbare ruimte in het decor van een aantal scènes die zich afspelen in Zwolle tijdens de WOII.

De verhaallijnen zijn geconstrueerd op basis van materialen, beelden en verhalen, uit de archieven van het Historisch Centrum Overijssel. De indrukwekkende collectie heeft ons de mogelijkheid gegegeven om een voorstelling samen te stellen van ongeveer 25 minuten, waarin een reeks van gebeurtenissen ervaart, die ten tijde van de WOII hebben plaatsgevonden. Je doet dit door in de huid te kruipen van 1 van de hoofdrolspelers, die zijn gebaseerd op 2 of meerdere personen, die tijdens de WOII in Zwolle verbleven.

Voordat de voorstelling begint krijgt u een e-mail met daarin de startlocatie. Op deze startlocatie krijgt u instructies voor de voorstelling van een crewlid. Deze kunt u herkennen aan de oranje band om haar of zijn arm. Deze voorstelling is helaas niet geschikt voor mensen die minder mobiel zijn, omdat deze voorstelling in de openbare ruimte plaatsvindt.

Let op: De voorstelling Oorverdovend is niet rolstoeltoegankelijk en is gezien de wandeling door het centrum van Zwolle van de voorstelling niet geschikt voor mensen die minder mobiel zijn.

Is ook te zien op:
Vrijdag 4 mei 2018 om 22u
Zaterdag 5 mei 2018 om 11u
Zaterdag 5 mei 2018 om 12u
Zaterdag 5 mei 2018 om 13u
Zaterdag 5 mei 2018 om 14u
Zaterdag 5 mei 2018 om 15u
Zaterdag 5 mei 2018 om 16u

Kijk voor meer informatie op de website van Zwolse Theaters.