Het kreeg nog een staartje…

Jongeren uit de regio Sittard-Geleen verdiepten zich onder leiding van theatermaker Hendrik Kegels in de herinneringen van mensen aan de Tweede Wereldoorlog. Zij spraken met ouderen over hoe het was jong te zijn in oorlogstijd. Deze gesprekken, vol herinneringen en verhalen, vormen samen met ander bronmateriaal de basis van de voorstelling Het kreeg nog een staartje…

Na de bevrijding van Limburg werd de Duitse grensgemeente Selfkant door Nederland geannexeerd als ‘schadevergoeding’ voor de oorlog. Een deel van de oorspronkelijke bewoners werd afgevoerd naar kamp Vught, de achterblijvers werden uit wraak verwaarloosd. Limburgse jongeren spelen dit zelden vertelde verhaal én het ultieme bewijs dat iedere historie, elke anekdote en ieder mens, twee kanten heeft.

Tijdens de tiende editie van Theater Na de Dam spelen gelijktijdig 34 voorstellingen gebaseerd op gesprekken tussen jongeren en ouderen  over de oorlog. Van Sittard tot Groningen en van Den Haag tot Arnhem klinken voor even de stemmen van toen in het nu.

De precieze locatie volgt later. Houd de website in de gaten.