Het meisje met de vlechtjes

Een van de jongste vrouwelijke verzetshelden uit van Nederland heeft haar verhaal laten vastleggen in het boek: “Het meisje met de vlechtjes”. Onlangs is ze overleden, ze heeft gelukkig nog de erkenning gekregen die ze verdiende. En wij maakten een voorstelling over haar: Freddie Oversteegen.

Het verzet tegen de Duitse bezetter tijdens de tweede wereldoorlog inspireert velen. Toen de vijand binnenviel, was het verzet een logische keuze voor Freddie. 17 Jaar was ze, en ze zag eruit als een kind. Ze leek de vermoorde onschuld. En ze had haar zus Truus die met haar meeging. Maar de opdrachten vielen steeds zwaarder. De strijd tussen bezetter en verzet werd grimmiger. Ook het verzet verlegde zijn grenzen. Welke grenzen ga je over om ’t juiste te doen?

Bewerking van het boek: Het meisje met de vlechtjes
Auteur: Wilma Geldof

 

Ook interessant: Op 5 mei speelt in het kader van Bevrijdingsdag de voorstelling ‘Ver van huis, ver weg, ergens anders’ van Jeugdtheaterschool Zeeland. Een voorstelling waarin 4 statushouders (uit Eritrea, Syrie. Irak en Oeganda) vertellen over wat vrijheid voor hen betekent.