Het Nieuwe Herdenken

I.v.m. de maatregelen omtrent het coronavirus is deze voorstelling afgelast.

In het voor 4 mei geschreven literair concert Herdenken van oud-politicus en schrijver Jan Terlouw & het Leonard Ensemble, waarin zijn dochter Pauline Terlouw viool speelt, gaat het erover hoe prachtig vrijheid is en hoe belangrijk het is die niet te misbruiken. Hoe mooi vrede is en hoe moeilijk het is die te bewaren. In Herdenken vormen tekst en muziek een eenheid.

Herdenken en theater
In de jaren ‘60 was het gebruik om na de Dodenherdenking toepasselijke toneelteksten voor publiek voor te lezen. Theater Na de Dam heeft dat weer opgepakt en groter doorgezet. Dat de behoefte aan verdieping gedeeld wordt is duidelijk: wat in 2010 begon in 7 theaters rond de Dam in Amsterdam is inmiddels uitgegroeid tot een landelijk fenomeen en een nieuwe, breed gedragen theatertraditie die uniek is in de wereld. In 2019 speelden gelijktijdig meer dan 100 voorstellingen die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog.

Op de Veluwe is Theater Na de Dam nog niet eerder opgevoerd. Iedereen is van harte welkom aanwezig te zijn bij dit literair concert!