Hoe smaakt vrijheid?

Jongeren uit Almere verdiepten zich onder leiding van theatermaker Esther Bolte in de geschiedenis van Almere ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Hun onderzoek vormt de basis voor de uitvoering van: Hoe smaakt vrijheid?

Ook de acteurs van Theatergroep SubSub gaan in gesprek met ouderen en stellen hen onder andere de vraag: “Hoe smaakt vrijheid?”. Vanuit die antwoorden kiezen zij een gerecht en maken dat klaar. Dit gerecht brengen ze op 3 en 4 mei langs bij mensen, die wel een hart onder de riem kunnen gebruiken in deze tijd van lockdown en beperkende maatregelen. Bij het gerecht serveren ze theatrale performances (dans, spoken words, gedichten, etc.). Deze worden vooraf opgenomen (te scannen met QR-code) en waar mogelijk live aan de deur uitgevoerd.

Tijdens de twaalfde editie van Theater Na de Dam zetten bijna 400 jongeren in 38 projecten door heel Nederland zich in om 4 mei 2021 van betekenis te voorzien. Gebaseerd op digitale gesprekken en briefwisselingen tussen jongeren en ouderen over de oorlog wordt – in veel verschillende vormen – iets waardevols gemaakt en staan we niet alleen stil bij het verleden, maar ook bij de complexe tijd waarin we nu leven.

Het proces van het project van Theatergroep SubSub is binnenkort terug te zien op hun social media.