In Vrede

Theater Na de Dam breidt uit naar Almere. Theatergroep Suburbia brengt op de avonden van 3 en 4 mei een lezing van het toneelstuk In Vrede van de jonge schrijver Rik van den Bos. Hij schreef deze toneeltekst in 2015 in opdracht van Theater Na de Dam. In Vrede verbindt heden en verleden in een intieme voorstelling over verdriet, verlies en schuld.

Ooit was het oorlog in Nederland. Dat is soms moeilijk voor te stellen, want de bevrijding is intussen al meer dan zeventig jaar geleden. De herinneringen uit de oorlogstijd vervagen met de jaren. Natuurlijk, de verhalen kennen we allemaal nog. Van onze grootouders, onze ouders en misschien van onszelf, uit de diepste krochten van onze jeugd. Persoonlijke geschiedenissen, die we inmiddels honderden keren hebben gehoord. Toch?

Maar wat doe je als je ontdekt dat jouw oorlogsverhaal niet klopt? Als je er na zeventig jaar achter komt dat je iemand anders bent dan je dacht? En wat moet je doen als je een kind bent van collaborateurs: je verhaal vertellen of toch liever je mond houden?

Woensdag 3 mei en donderdag 4 mei.
Aanvang 21.00u

Klik hier voor persinformatie over In Vrede