Komedie in Mineur

Over de voorstelling

Wim en Marie worden voor een lastige keuze gesteld. Gaan zij hun vaderlandse plicht vervullen? Een onderduiker in huis nemen? Wat te doen met nieuwsgierige blikken? Iedereen weet wat de gevolgen zijn als je ontdekt wordt. Een duivels dilemma. Het goede doen strijdt met eigen angsten, de wil te overleven. In dit verhaal geen grote helden, maar gewone mensen in ongewone omstandigheden.

Het theaterstuk is geinspireerd op de beroemde roman van Hans Keilson. Hij maakte naam met de behandeling van trauma’s bij joodse kinderen en zat zelf ondergedoken. Deze ervaring gaf de aanzet tot het schrijven van de roman. Grote waardering kwam toen de New York Times hem een literair genie noemde en zijn boeken typeerde als verborgen klassiekers.

Komedie in mineur is een ingetogen, klein verhaal over bijzondere mensen in bijzondere omstandigheden. In onze productie speelt muziek een belangrijke rol.

4 en 5 mei in Wageningen

Op 4 mei 2013 maakt TG Vloerbedekking deel uit van het herdenkingsprogramma op het 5meiplein in Wageningen. Ook zingt een deel van de cast van Soldaat van Oranje één lied uit de musical Soldaat van Oranje in een oud legervoertuig tijdens dit programma.