Lokjoden

Over de voorstelling

 

Jaap, Tobi en Zimmerman bevinden zich in een benarde situatie. Zij wanen dat de wereld tegen hen is. Om zich van dit ziektebeeld te bevrijden, proberen zij vanuit hun gebarricadeerde bunker, op een aangrijpende manier, contact te leggen met hun buren. Of dit lukt? Daar gaat LOKJODEN over. Theater met veel harde muziek, gelardeerd met rauwe dans en daar waar woorden tekort schieten zal gesproken worden.

 

De voorstelling op 4 mei duurt tot 22.50 uur. Als je na de voorstelling de Nacht Na de Dam wilt bezoeken, dan kan dat. De entree van de Stadsschouwburg blijft de hele avond geopend. Wel is het raadzaam alvast kaarten te kopen, er zijn slechts 300 plaatsen.

 

Tijdens Theater Na de Dam 2012 voor een uitverkocht Frascati.

 

De pers over Lokjoden

 

**** Vrij Nederland, Marijn van der Jagt

‘[…]  bewondering voor de scherpte waarmee de meest recalcitrante theatergroep van Nederland het initiatief van de Amsterdamse overheid om ‘lokjoden’ in te zetten ter bestrijding van antisemitisme eens in de praktijk te testen. Lokjoden is een bizar, geestig en soms verwarrend ritueel.’

 

**** Het Parool, Simon van den Berg

‘Lokjoden is pijnlijk en schurend en juist daarom nu zo noodzakelijk.’

 

Volkskrant, Karin Veraart

‘Lokjoden heet de voorstelling. Associaties te over. Uitsluiting. Leed. Stigmatisering. Rituelen. Het laatste avondmaal. Het dringt zich allemaal meteen op, en het zal blijven spelen door het hele stuk heen.’

 

 Trouw, Robbert van Heuven

‘Tijdens deze confronterende wandeling wordt pijnlijk duidelijk wat het met je doet om religieus herkenbaar over straat te gaan en hoe moedig je daarvoor moet zijn. Die ouderwets spraakmakende scène is het krachtigste moment van het stuk, omdat de thematiek plotseling glashelder wordt’.