Maliebaanmonologen

I.v.m. de maatregelen omtrent het coronavirus is deze voorstelling afgelast. Wel is online een mooie registratie te zien.

In het kader van 75 jaar vrijheid herneemt de Utrechtse Theatergroep Aluin een bijzondere voorstelling: De Maliebaanmonologen. De Maliebaan was de spannendste straat tijdens de Tweede Wereldoorlog. De statige panden huisvesten zo’n beetje alle partijen die een rol speelden; van het hoofdkantoor van de NSB tot de geheime drukkerij van Vrij Nederland, van de Nederlandse SS tot het aartsbisschoppelijk paleis en van de Joodsche Raad tot aan het verzet.

Maak kennis met de Utrechtse helden en schurken van de Tweede Wereldoorlog aan de Maliebaan. Geïnspireerd op het boek ‘Aan de Maliebaan’ van Ad van Liempt schreef Erik Snel zes fascinerende monologen over bewoners van de Maliebaan: Aartsbisschop de Jong, NSB-Leider Mussert, SS-Voorman Feldmeijer, Verzetsheldin Dr. Max, secretaresse van de Sicherheitspolizei, Erna Boomsma en Frits Elzas van de Joodsche Raad spreken tot u. Dappere mensen, slechte mensen en gewone mensen, die een ding met elkaar gemeen hebben: de keuzes die ze maakten als individu hebben gevolgen voor vele anderen.

Bekijk de registratie hier