Meiden van 13

Jongeren uit Almere verdiepten zich onder leiding van theatermakers Lisa Groothof en Sandy Pieterse in de geschiedenis van Almere ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Hun onderzoek vormt de basis voor de podcast Meiden van 13.

Meiden van 13 is een  theatrale documentaire podcastserie waarin vijf tienermeiden op filosofische wijze invulling geven aan het begrip Vrijheid. Tijdens het maken van een theatervoorstelling over 75 jaar vrijheid werd ineens hun eigen vrijheid beperkt door het coronavirus. Hoe denken zij hier over 75 jaar aan terug? En hebben ze nu nog meer empathie voor de mensen die 75 jaar geleden de oorlog hebben meegemaakt?

Tijdens de elfde editie van Theater Na de Dam zetten bijna 500 jongeren in 40 projecten door heel Nederland zich in om, ondanks alles, ook dit jaar 4 mei van betekenis te voorzien. Gebaseerd op digitale gesprekken en briefwisselingen tussen jongeren en ouderen over de oorlog wordt – in veel verschillende vormen – iets waardevols gemaakt en staan we niet alleen stil bij het verleden, maar ook bij de complexe tijd waarin we nu leven.

We nodigen je graag uit om samen de podcast te komen luisteren!

Wanneer? Dinsdag 5 mei
Hoe laat? 16:00 uur
Inloop: Vanaf 15:45 uur
Waar? Op ZOOM

Klik hier voor de ZOOM bijeenkomst.

Wil je zelf thuis alvast de podcast serie beluisteren? Dat kan hieronder.

Theater Na de Dam · Meiden van 13 – BonteHond, Almere