Onder druk van de omstandigheden

Regisseur Jelle Zijlstra maakt ism Theater Young Ones in Zwolle de voorstelling ‘Onder Druk Van De Omstandigheden’ waarin twee verdwenen families uit Zwolle centraal staan. De eerste familie is het oude echtpaar Adelaar dat op 8 april 1943 de gaskraan open draaide, nadat zij het bevel tot deportatie hadden ontvangen. De tweede familie betreft het mysterieuze gezin Krukziener, dat zich zou hebben verdronken in de gracht, maar waar verder niets over bekend is.

De voorstelling bevindt zich op het snijvlak tussen fictie en feit. Tussen dat waarvan we weten dat het echt is gebeurd en dat wat echt gebeurd had kunnen zijn. Want in oorlogstijd heerst de chaos. Wij maken de reconstructie.

The Young Ones
The Young Ones is een cultureel broeinest voor jong (theater) talent in OostNederland met een unieke manier van werken. Zij maakt professionele, energieke en beeldende voorstellingen en voert theater- en culturele projecten uit met kinderen en jongeren in de leeftijd van 6 t/m 26 jaar vanuit grote verhalen met thema’s die door de jaren heen actueel blijven, of weer actueel geworden zijn.

Deze voorstelling speelt ook om 5 mei om 13:30u, 15:00u en 16:30u.