Over hen en waar ze woonden

Wat doet het met jou als je klasgenootje, je buurmeisje, je vader of je beste vriend er ineens niet meer is? Tijdens deze unieke locatievoorstelling maak je kennis met Rotterdamse families die tijdens de oorlog verdwenen en degenen die achterbleven.

Op basis van ontmoetingen tussen ouderen die de oorlog hebben meegemaakt en jongeren van nu wordt deze voorstelling gemaakt. Vijf scènes in vijf woningen over vijf families die tijdens de oorlog verdwenen. Hiermee sluit het project aan op het landelijke thema van de jongerenprojecten van Theater Na de Dam: verdwenen families. De scènes worden gespeeld op locatie, in Rotterdamse woningen van waaruit in de oorlog families zijn verdwenen. De voorstelling wordt gespeeld door Rotterdamse jongeren en kinderen. Leerlingen van de internationale schakelklassen van het Wolfert College maken filmfragmenten bij de scènes.

Deze voorstelling speelt op 4 mei om 21:00 en op 5 mei om 16:00 en om 20:00. Het is een coproductie van Maas theater en dans en Ro Theater educatie.