Roosje Weiss, een kind in de oorlog

I.v.m. de maatregelen omtrent het coronavirus is deze voorstelling afgelast. Wel is er een verkorte registratie online te bekijken.

“Ik kan geen 70 miljoen mensen een stem geven, Wat ik wel kan proberen is een aantal van die stemmen te laten weerklinken door de tijd heen. 70 miljoen stemmen komen samen in het verhaal van een kind, Roosje Weiss.”

Verhalenverteller Kees van Wanrooij vertelt op indringende wijze de wrange geschiedenis van Roosje Weiss gedurende de Tweede Wereldoorlog. De oorlog bezien door de ogen en het hart van een kind van pakweg 6 jaar, wat opgroeit in een lieflijk dorpje omringd door bossen en weilanden. Een veilige wereld. Tot ze mensen ziet veranderen, steeds meer mensen verdwijnen, vriendjes, vriendinnen, buren, haar leraar. De oorlog is begonnen en beïnvloedt alles en iedereen.

Bij toeval ontdekt ze, diep verborgen in de wouden, een plek waar iedereen is gebleven. Ze neemt een dapper besluit als ze deze mensen op haar manier gaat helpen. We volgen Roosje tot het eind van de oorlog en ervaren de impact die een oorlog heeft op een gemeenschap. Nog altijd is het verhaal van Roosje herkenbaar. Nog altijd zijn kinderen het slachtoffer van oorlog en geweld.

Leeftijd vanaf 12 jaar