Samen voor ons eigen

 

Geur van honger verspreidt zich in een straat zonder kozijnen. Als het maar brandt, zullen ze gedacht hebben. Een hofje waar eigenlijk niemand wilde wonen. Gelukkig maar zullen ze gedacht hebben. Er hangen touwtjes, vol vertrouwen, uit de brievenbussen. Iedereen kent iedereen en iedereen is straatarm. We hebben altijd elkaar nog, zullen ze gedacht hebben. De geit van de onderburen is plotseling verdwenen en niemand weet waarheen. Alles tegen de honger, zullen ze gedacht hebben. Het is koud. IJskoud. Warmte, zullen ze gedacht hebben. Alles voor de warmte.

Een voorstelling over de Tweede Wereldoorlog in de Schilderswijk. Van de Vaillantlaan tot aan Marokko en Indonesië. Over wat wij denken dat zij toen gedacht moeten hebben. Over wat ons verteld is. Over wat ze nu denken en hoe wij dachten dat het was.

Voor het derde jaar op rij maakt NTjong met vier jonge makers een voorstelling in het kader van Theater Na de Dam. Gespeeld door jongeren en gebaseerd op gesprekken tussen jongeren en ouderen, die nog kunnen vertellen hoe het was om kind te zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog in Den Haag. Regie: Tess Grevink, Sebastiaan van Loenen

 

Deze voorstelling speelt ook op vrijdag 5 mei om 14:00 uur