Soldaatje, Leef je nog?

Studenten Toneelvereniging Amsterdam (STA!) presenteert de korte film ‘Soldaatje, Leef je Nog?’

Een film ter nagedachtenis aan de vergeten militair.

STA! presenteert onder leiding en regie van Mike Schmitz een filmische indruk van de voorstelling ‘Soldaatje, leef je nog?’: een korte inzage in de lijdenswegen van de nabestaanden van een gestorven militair. De korte film wordt vertoond als onderdeel van het onlineprogramma van Theater Na de Dam en zal op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei om 21.00 te zien zijn via ZOOM (‘inloop’ vanaf 20:50).

Oorlog kan ons via allerlei kanalen raken. Fysiek, Economisch, Sociaal, Psyche. In deze korte film volgen we Lisa, luitenant 1e klasse, die uit alle macht probeert het normale burgerlijke leven op te pakken, haar huwelijk met Sam te redden en een moeder te zijn voor haar kinderen Alana en Emma. Psychoses, hallucinaties en woede staan nu centraal in Lisa’s leven. Mythische personages en geestverschijningen houden haar in hun macht wanneer ze wordt geconfronteerd met haar verleden. Toch probeert ze hoop te houden om ooit weer een normaal leven te leiden. ‘Soldaatje leef je nog’ vertelt een verhaal dat bijdraagt aan de bredere bewustwording omtrent de thema’s van 4 mei.

Voorafgaand aan de vertoning zal de film door de makers ingeleid worden via ZOOM. Na de film zal er tevens een uitgebreid nagesprek volgen over de film en haar thematiek. De film zal navolgend te zien zijn op de Vimeo van Studenten Toneelvereniging Amsterdam.

Deze film is niet geschikt voor kinderen onder de 12 jaar.

Over Studenten Toneelvereniging Amsterdam (STA!)

Ieder jaar zet STA! 13 diverse voorstellingen op de planken, gemaakt door studenten onder leiding van professionele regisseurs.

STA! is een studentenvereniging voor iedereen die van gezelligheid en toneelspelen houdt: een combinatie die STA! uniek maakt onder studentenverenigingen in Amsterdam en de rest van Nederland. Of je nu iets leuks wilt doen naast je opleiding tot acteur of nog totaal geen ervaring hebt met toneelspelen, bij ons is iedere student welkom.