Stories of tonight

Jongeren uit Hoorn verdiepten zich onder leiding van theatermaker Kris de Graaf in de geschiedenis van Hoorn ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Hun onderzoek vormt de basis voor de dansfilm stories of tonight.

De dansfilm stories of tonight heeft als vertrekpunt het verhaal van Nike de Jongh, dochter van de bekende fotograaf Eddy de Jongh. Eddy de Jongh heeft als enige van zijn familie de Tweede Wereldoorlog overleefd. Verbinden en loslaten, kind zijn en verhalen vertellen staan in deze dansfilm centraal. Het is een samenkomst van improvisatie, choreografie en live muziek.

Tijdens de twaalfde editie van Theater Na de Dam zetten bijna 400 jongeren in 38 projecten door heel Nederland zich in om, ondanks alles, ook dit jaar 4 mei van betekenis te voorzien. Gebaseerd op digitale gesprekken en briefwisselingen tussen jongeren en ouderen over de oorlog wordt – in veel verschillende vormen – iets waardevols gemaakt en staan we niet alleen stil bij het verleden, maar ook bij de complexe tijd waarin we nu leven.