Theater Na de Dam

Aansluitend op de Dodenherdenking bij de Eerebegraafplaats Bloemendaal organiseert openluchttheater Caprera een ingetogen voorstelling. Dit naar voorbeeld van het succesvolle ‘Theater na de Dam’, georganiseerd om de Dodenherdenking van extra betekenis te voorzien en ook voor volgende generaties een waarde te geven.

In Caprera zal schrijfster en filmmaakster Marion Bloem op deze avond verschillende stukken voorlezen en twee klassieke musici zullen improviserend op haar teksten reageren. Zangeres Niki Jacobs opent en sluit de avond af. Het belooft een mooie ingetogen voorstelling te worden.

 

MARION BLOEM
Marion Bloem (1952) is auteur, filmmaker, beeldend kunstenaar en psychologe. Zij debuteerde in 1983 met Geen Gewoon Indisch Meisje, inmiddels een klassieker en in 2012 herdrukt in goedkope editie tgv haar nieuwe roman Een meisje van 100. Van haar debuut zijn er meer dan 350.000 verkocht. Marion maakte ook succesvolle documentaires (o.a. Het land van mijn ouders), korte speelfilms en een lange speelfilm Ver van familie. Ze exposeert regelmatig, vooral in België.

 

KLASSIEKE IMPROVISATIE
Tijdens deze voorstelling zal op klassieke wijze geïmproviseerd worden als antwoord en reactie op de teksten die Marion Bloem voordraagt. Het klassieke duo, onder leiding van pianist Amir Swaab, treedt maandelijks op in De Nieuwe Liefde in Amsterdam tijdens de Mis voor Ongelovigen van Ricky Koole. Hun bijdrage is altijd een hoogtepunt van deze bijeenkomst.