Tijd vliegt niet

Jongeren uit Amsterdam verdiepten zich onder leiding van theatermakers Judith Sleddens en Marley Braaf in de geschiedenis van Amsterdam ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Hun onderzoek vormt de basis voor de podcasts Tijd vliegt niet.

Voor Tijd vliegt niet schreven de jonge spelers in duo’s brieven aan ouderen die de oorlog hebben meegemaakt. Aan de hand van het thema houvast hebben de jongeren deze ouderen bevraagd en zijn ze op zoek gegaan naar verhalen om te delen. In de podcast Tijd vliegt niet staat deze briefwisseling centraal. Wat was de houvast van de ouderen en wat betekent houvast voor de jongeren nu? Hoe voelt 75 jaar bevrijding, als we deze niet in totale vrijheid kunnen vieren?

Tijdens de elfde editie van Theater Na de Dam zetten bijna 500 jongeren in 40 projecten door heel Nederland zich in om, ondanks alles, ook dit jaar 4 mei van betekenis te voorzien. Gebaseerd op digitale gesprekken en briefwisselingen tussen jongeren en ouderen over de oorlog wordt – in veel verschillende vormen – iets waardevols gemaakt en staan we niet alleen stil bij het verleden, maar ook bij de complexe tijd waarin we nu leven.

Bekijk hier de trailer.

Beluister de afspeellijst met alle podcasts hier.

Theater Na de Dam · Tijd vliegt niet – Theater De Krakeling, Amsterdam