Tussen Het Stro

In Tussen Het Stro ontmoet het publiek twee mannen, wonend en werkend op een boerderij in het door de hongerwinter geteisterde Wormer. Dirk en Franz hebben een precaire balans in hun leven gevonden. Franz, een ietwat koppige man, zorgt voor Dirk, die schade aan zijn hersenen heeft opgelopen tijdens zijn dienstplicht.

Franz kalmeert Dirk en stelt hem gerust door “hun verhaal” te vertellen. Franz hoopt, dat dit op een of andere manier het geheugen van Dirk weer zal activeren. Gaandeweg realiseert Dirk zich echter, dat “hun verhaal” niets anders is dan een door Franz geconstrueerd stuk fictie; de waarheid is veel droeviger dan in eerste instantie door Franz uit de doeken wordt gedaan. De waarheid zou zelfs hun unieke, bijzondere en intieme vriendschap in een klap kunnen vernietigen.

Tussen Het Stro is een fundamenteel stuk over de kracht van verhalen vertellen, in het maken en interpreteren van de werkelijkheid, en hoe dit levens kan transformeren. De voorstelling wordt omlijst door pianist Ruud Luttikhuizen.

Stuur een e-mail naar theatergroepfeedyrhead@mail.com om te reserveren.