Vertel nog eens over De Oorlog

Jongeren uit Nijmegen verdiepten zich onder leiding van theatermaker Nicky Ebbeng in de geschiedenis van Nijmegen ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Hun onderzoek vormt de basis voor de live voorstelling (via Zoom), Vertel nog eens over De Oorlog.

Op 17 november 1942 werden tijdens een grootschalige Razzia 196 van de 334 Nijmeegse Joden opgepakt en op transport gezet. Voor de ZOOM-voorstelling die Jong GRAS dit jaar maakt kiezen we de razzia en Jodenvervolging in Nijmegen als thema, geïnspireerd door filosofielessen, geschiedenis, gesprekken met ooggetuigen en door eigen werk maken we een eclectische montage waar je, hetzij digitaal, live bij bent.

Je koopt een ticket van € 14,-, daarna ontvang je een Zoomlink. Je kunt met meerdere mensen via 1 ticket kijken. We nodigen iedereen die met meer dan 1 iemand kijkt uit om een extra donatie van 7,- te doen. De ticketopbrengst komt ten goede aan Theatergroep GRAS, en dat is in deze moeilijke Coronatijd extra welkom.

Tijdens de twaalfde editie van Theater Na de Dam zetten bijna 400 jongeren in 38 projecten door heel Nederland zich in om, ondanks alles, ook dit jaar 4 mei van betekenis te voorzien. Gebaseerd op digitale gesprekken en briefwisselingen tussen jongeren en ouderen over de oorlog wordt – in veel verschillende vormen – iets waardevols gemaakt en staan we niet alleen stil bij het verleden, maar ook bij de complexe tijd waarin we nu leven